​Wilma och Emils klimatresa vann Guld!

3/29/2018 1:00 AM
AerospaceKlimat, miljö och flyg är något som det pratas mycket om idag. Hur kan vi göra för att få ett mer hållbart flygande, samtidigt som vi kan väcka unga människors intresse för teknik?

Tillsammans med Profil och vloggarna Wilma och Emil tog vi fram ett koncept för hur en klimatresa skulle kunna gå till. För att hela tiden följa hur mycket utsläpp deras resande medförde till fanns Linda Rösen från GKN i bakgrunden. Linda forskar på nya motorkoncept som beräknas sänka koldioxidutsläppen med upp till 20%.

Wilma och Emil fick kontinuerligt veta hur mycket de släppte ut under resans gång och kunde utifrån det välja vilket färdmedel som var mest klimatsmart för tillfället.

”Vi är glada och stolta över att den satsning vi gjort nu vunnit Guld i tidningen Resumés månadskampanj inom Content!” säger Geryll Alsén, kommunikationsansvarig.

Ur juryns motivering:

”Kreativt grepp på ett ämne som lätt kunde ha blivit tekniskt och svårbegripligt.”

”Smart grepp där man valt att skicka iväg två influencers och få följa hur deras resa blir just klimatsmartare med hjälp av GKN Aerospaces som gör flygmotorer med så låga utsläpp som möjligt.”

Läs mer om klimatresan och juryns motivering

Se alla avsnitt i serien Klimatresan - Vägen till Alaska​