Förlängt motorkontrakt för Sydafrikanska Gripenplan

12/18/2017 12:00 AM
Aerospace


Ett av Sydafrikas Gripen-plan.

GKN Aerospace i Trollhättan (GKN) har tecknat ett treårigt kontraktstillägg på över 8 miljoner dollar som täcker tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans för Gripen RM12-motorer i det Sydafrikanska flygvapnet. Avtalet omfattar perioden november 2017 till oktober 2020. Avtalet tecknades med Armaments Corporation of South Africa (ARMSCOR) och kommer att utvidgas till att motsvara kundens krav under kontraktsperioden.

GKN har stött Sydafrikas Gripen RM12-motorer sedan 2008 när den första Gripen togs i bruk. Tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans äger rum både i Sverige och Sydafrika. GKN är engagerade i att tillhandahålla en säker och prisvärd drift av RM12-motorerna med hög tillgänglighet och är också motorns typcertifikatinnehavare.

GKN, har varit leverantör av stridsflygmotorer sedan 1930. GKN har tillsammans med FMV och det svenska flygvapnet utvecklat en unik motorstödskapacitet för flygmotorer till Gripen.

Hans Krokstrand, direktör för den kommersiella militära verksamheten hos GKN i Trollhättan kommenterar: 
"GKN Aerospace är stolta över att ytterligare utöka vårt relation till Sydafrikanska flygvapnet med detta kontraktstillägg. Vår unika och effektiva motorunderhålls-kapacitet har effektivt stöttat flygvapnet i Sydafrika sedan 2008. Vi tackar ARMSCOR för förtroendet och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans".