Wilma och Emils klimatresa

12/15/2017 2:00 PM
Aerospace


  Emil och Wilma har just fått reda på vart uppdraget ska ta dem. Arlanda?

Idag publiceras första vloggen av ”Klimatresan”. Det är vloggarna Wilma och Emil Holmqvist som fått i uppdrag av GKN att göra en klimatresa där de besöker olika städer, pratar med ingenjörer och forskare och samtidigt håller koll på sina miljöutsläpp.

Uppdraget börjar på GKN i Trollhättan där de träffar Linda Rösen som jobbar med att få fram flygmotorer med så låga utsläpp som möjligt. Linda berättar om sitt jobb, vad flyget innebär för miljön och hur GKN arbetar för att göra flyget mindre miljöpåverkande. De pratar också om hur viktigt det är att det finns ingenjörer ute i världen som kan arbeta för mer miljösmarta och hållbara lösningar.

Att resa är en del av livet. Inte minst Wilma och Emil älskar att resa, något som syns när de är ute på sitt uppdrag. Flyget står för ungefär två procent av världens koldioxidutsläpp. Under sin klimatresa kommer Wilma och Emil att ställas inför olika val när det gäller transporter. De får stöd av Linda som beräknar deras koldioxidutsläpp längs resan. Hur mycket blir det till slut? Och kan man kompensera för utsläppen?

Wilma och Emil skriver i en kommentar efter sin resa så här:
Det har varit en helt otrolig resa för oss, att få åka till andra sidan jorden och se så många olika platser och kulturer är helt fantastiskt. Verkligen varit en grymt rolig resa som samtidigt varit väldigt lärorik, vi har förstått att det gör stor skillnad av att välja det miljövänligaste alternativet man kan. Vi älskar att resa och tror att folk bara kommer vilja göra det mer och mer i framtiden, det känns därför så viktigt för oss att få kunna vara med och påverka det genom kommunikation, så vi i framtiden kan ha mindre utsläpp trots att vi transporterar oss mer. Sedan vill vi tacka GKN så hemskt mycket för möjligheten och hoppas på en uppföljande resa snart! ;) 

Klimatresan är i sju delar och vi kommer att publicera ett avsnitt varje dag 15-21 december på vår Facebook-sida. https://www.facebook.com/gknaerospacesweden


Mycket nöje!