Joakim Andersson har utsetts till ny VD för GKN Aerospace Sweden AB

9/25/2017 11:00 AM
Aerospace


Joakim Andersson har utsetts till ny VD för GKN Aerospace Engine Systems och för GKN Aerospace Sweden AB. Han tillträder sin nya befattning den 1 oktober.
 
Joakim har lång erfarenhet från ett antal positioner inom Volvo Aero/GKN. Under fem år var han VD för GKN:s verksamhet i Newington, CT, USA och sedan 2014 är han General Manager för Engine Products Sweden i Trollhättan. Han ledde också integrationsarbetet när ett antal GKN-enheter i Nordamerika integrerades med Engine Systems.
 
Så här kommenterar Joakim utnämningen:
"Först och främst är jag enormt tacksam för förtroendet jag fått och definitivt ödmjuk inför uppgiften. Om jag skall lyfta fram några områden som jag brinner extra för, och som jag därmed naturligt kommer vara mycket fokuserad på, skulle det vara:

  • Driva Technology Insertion med fokus på Robusthet, Bättre kunderbjudande och Kostnadsreduktion. AM (additive manufacturing) kommer vara en naturlig del av detta men också andra implementeringar av process och produktteknologier
  • Engagemang och företagsamhet på alla nivåer och i synnerhet första linjens ledarskap och medarbetarskap. Jag är övertygad om att utan världens bästa inställning och engagemang, som ifrågasätter hur vi gör och driver oss framåt, kommer vi att hamna efter.
  • Kundtillfredsställelse via en produktionsapparat (hård- och mjukvaruleverans) som mycket sällan missar vad som är lovat och som är flexibel samt effektivt lösningsorienterad när så behövs."